Een geschikte plant vinden voor je badkamer kan een uitdaging zijn, zeker als je een badkamer hebt zonder raam. Gelukkig is er een aantal planten dat juist gelukkig wordt van een beetje schaduw en hoge luchtvochtigheid. Hieronder vind je zeven planten voor je donkere badkamer.

Om te beginnen: iedere plant heeft licht nodig om te kunnen groeien. Heb je dus een inpandige badkamer waar helemaal geen licht binnenkomt, dan zal geen enkele plant zich daar gelukkig voelen. Maar kun je, zoals bij ons, een deur openlaten of komt er via ramen boven je deur licht naar binnen, dan zijn er genoeg geschikte opties.

1. Lepelplant

Van oorsprong komt de lepelplant uit de Amazone, dus hij houdt van plekken met een hoge luchtvochtigheid. Staat je lepelplant te droog of te licht dan merk je dat direct: de bladeren gaan slap hangen of worden geel.

2. Graslelie

Ook de graslelie komt van oorsprong uit het oerwoud, waar hij groeit als bodembedekker. De plant is veelzijdig en kan dus op veel plekken staan. Hoe meer schaduw, hoe donkerder zijn blad.

3. Varen

Varens zijn badkamerplanten bij uitstek. In onze badkamer staat een blauwvaren, maar ook andere soorten zoals de krul-, tong-, hertshoorn- of lintvaren doen het prima in een schaduwrijke, vochtige omgeving. Kies als beginner voor een gemakkelijke soort zoals de sierasperge en laat venushaar staan als je geen groene vingers hebt.

4. Bamboe

Geluksbamboe (Dracaena Sanderiana) past zich snel aan aan diverse omstandigheden en is dan ook heel geschikt voor je vochtige badkamer. Onze geluksbamboe staat in een vaas met water: we hoeven hem dus nooit water te geven. Handig!

5. Dracaena

Een andere Dracaena-soort is de drakenbloedboom. Ook deze plant kun je in de schaduw neerzetten, maar hij gedijt beter met wat meer licht. Staat de plant te donker, dan verdwijnt de bladtekening.

6. Haworthia

Vetplanten houden toch juist van zon en warmte? Dat klopt, dus de Haworthia is een vreemde eend in de bijt. Deze vetplant kan veel meer schaduw verdragen en doet het dan ook prima in onze donkere badkamer.

7. Aglaonema

Een Aglaonema is een sterke plant, die je op veel plekken in huis kunt neerzetten. In de natuur groeit hij onder dicht bladerdak van het subtropisch regenwoud, wat dus betekent dat hij prima gedijt in een schaduwrijke, vochtige badkamer.

Bonus: Sanseveria en ZZ-plant

Heb je nog geen geschikte plant gevonden? De sanseveria en ZZ-plant zijn de allerkunners onder de planten. Of je ze nu op een zonnige vensterbank zet of op een donkere plek: deze planten zijn bijna niet dood te krijgen.

close

Meld je aan voor de nieuwsbrief met tips van Overal Tuinieren.

Marita
Hoi! Ik ben Marita en ik droom van een grote tuin, met wilde bloemen, veel planten en een eigen moestuin. Tot die tijd leef ik mij uit op twee kleine balkons en een groot aantal kamerplanten en stekjes. Op Overal Tuinieren laat ik zien dat je met balkontuinieren, stekken en planten verzorgen je eigen stukje natuur kunt creëren, ook op driehoog! Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via marita@overaltuinieren.nl!

Mijn tips voor planten en tuinierproducten

Waar ben je naar op zoek?

- Kamerplanten, bloempotten, moestuin en tuinartikelen
- Stijlvolle bloempotten, kweekkastjes en zaaibenodigdheden
- Groot aanbod kamerplanten, tuinplanten en de Groene Kneusjes Box
- Inspiratie voor een sfeervolle tuin of balkon

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Kamerplanten